Temmuz 3, 2025

Teşebbüsçü Aysun Gündoğdu, Fındıktan Katma Pahalı Eserler Üretiyor

Giresun'da KOSGEB'in dayanaklarıyla fındık kırma ve paketleme tesisi kuran Aysun Gündoğdu, fındıktan ezme, çikolata ve krokan üzere eserler imal ediyor. Kendi işini kurmanın memnunluğunu yaşayan Gündoğdu, bayan istihdamını artırmayı hedefliyor.

Giresun’da teşebbüsçü Aysun Gündoğdu, KOSGEB’in Genç Teşebbüsçü Dayanağı sayesinde kurduğu tesiste fındıktan çeşitli eserler imal ediyor.

Bulancak Halk Eğitimi Merkezinde seramik alanında usta öğretici olan Gündoğdu, 5 yıl evvel ticaretle uğraşmak, kendi işletmesini açmak maksadıyla işinden ayrıldı.

KOSGEB’in genç girişimcilere sağladığı dayanaklardan yararlanmak için müracaatta bulunan Gündoğdu, çeşitli eğitimler aldı.

Gündoğdu, yaklaşık 4 yıl evvel KOSGEB tarafından sağlanan ekipman dayanağıyla Bulancak ilçesinin Ballıca Mahallesi’ndeki 60 metrekarelik iş yerini dönüştürdüğü tesiste, anne ve babasının da takviyesiyle fındık kırma ve paketlemenin yanı sıra fındık ezmesi, çikolata ve krokan üzere katma bedeli yüksek eserler imal ediyor.

Aysun Gündoğdu, AA muhabirine, usta öğreticiliğin yanı sıra sipariş üzerine konutunda tarhana ve makarna üzere çeşitli yiyecekler hazırlayıp sattığını söyledi.

KOSGEB’in genç girişimcilere takviyesini öğrenince, fındık kırma ve paketleme tesisi kurma fikrinin ortaya çıktığını anlatan 33 yaşındaki Gündoğdu, anne ve babasının da takviyesiyle harekete geçtiğini tabir etti.

Gündoğdu, dayanak almaya hak kazandıktan sonra süratli biçimde tesisi faaliyete geçirdiğini belirterek, “Kırma ve kavurma alanında dönemlik olarak çalışıyorum. Bazen toplu işlerimiz oluyor. Bazen ağır oluyor. Fındık mamulleri üretiyorum. Fındığı, katma bedelli eser haline dönüştürüyorum.” dedi.

“Kendi işimi, sevdiğim bir işi yapıyorum”

Usta öğreticiliğin akabinde yeni bir kesimde faaliyet göstermek istediğine değinen Gündoğdu, şunları kaydetti:

“Çok memnunum ve mutluyum. Âlâ ki bu iş yerini açmışım. Kendi işimi, sevdiğim bir işi yapıyorum. Fındığın memleketindeyim. Fındığı biliyoruz. Çürüğünden, kabuğundan, her şeyinden yararlanabiliyoruz. Eserleri, Giresun başta olmak üzere yurt içine pazarlıyorum. Fındıktan birçok eser elde ediyoruz. Çerezlik, ezme, çikolata, krokan yapıyoruz. Çeşitlerimiz artıyor, her yıl artırarak gidiyoruz. Bayan teşebbüsçü olarak şu anda bir bayana istihdam sağlıyorum. Daha çok bayan çalıştırmayı, iş yerimi daha da büyütmeyi amaçlıyorum. Yurt dışına açılmak istiyorum. Fındık ve mamulleri ihraç etmeyi hedefliyorum.”

Kaynak: AA / Atakan Çıtlak – İktisat

About The Author